KNLTB Tenniskids Oranje/Rood

Tenniskids

De Tenniskids competitie Rood/Oranje is voor kinderen van 6 t/m 9 jaar (Rood; miniveld) en 8 t/m 11 jaar (Oranje; driekwart veld) en vindt zowel in het voorjaar als in het najaar plaats.

De Rode en Oranje competitie is een initiatief van Tenniskids, dat kinderen op een leuke manier wil laten kennismaken met tennis. Daarbij krijgen jonge spelertjes de kans om vaardigheden en de tactiek van tennis te leren door het spelen van korte wedstrijdjes. In de Rode competitie worden er wedstrijdjes gespeeld tot de 7 punten; bij de Oranje competitie gaat het om 4 gewonnen games. In beide competities spelen jongens en meisjes door elkaar.

Iedere week is één van de verenigingen uit de poule de host-vereniging. Dit houdt in dat alle wedstrijdjes dan bij die vereniging gespeeld worden. Met behulp van de Tenniskids Planner wordt er ter plekke een speelschema gemaakt, enkels en dubbels wisselen elkaar af. Elk kind speelt nagenoeg evenveel wedstrijdjes. Een speelochtend duurt van 09:00 uur tot ongeveer 11:30 uur, maar kan per vereniging afwijken.

Inschrijven en samenstellen van competitieteams

Zodra de inschrijving voor de competitie open gaat (aan het einde van het jaar) stelt de jeugdcommissie jullie op de hoogte.

Wil je graag competitie spelen maar weet je niet zo goed met wie? Het is altijd mogelijk om je individueel aan te melden. De Jeugdcommissie gaat dan haar uiterste best doen om een leuk team voor je te vinden.

Bij de samenstelling van de teams zullen we net als afgelopen jaren de volgende uitgangspunten hanteren:

  • we gaan uit van de binnengekomen inschrijvingen
  • de jeugdcommissie stelt samen met onze clubtrainster Helma de teams samen
  • er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met voorkeuren 
  • spelers kunnen zich ook individueel opgeven
  • we proberen iedereen in een team te plaatsen; als zich bij de samenstelling problemen voordoen, neemt de jeugdcommissie contact op met de ouders om de mogelijke opties te bespreken
  • zodra de indeling bekend is, verschijnt er op deze pagina een link naar de poule-indeling en uitslagen

LET OP: Het is belangrijk om te realiseren dat het om een officiële competitie gaat en dat je in principe alle keren beschikbaar moet zijn. Mocht je een keertje niet kunnen, dan is het de bedoeling dat jij en je team zelf een invaller regelen (in het geval van te weinig spelers). Een team inschrijven is niet vrijblijvend; een team terugtrekken kan leiden tot een boete, net als wanneer een team niet compleet komt opdagen op een wedstrijddag. Deze boete zal op het veroorzakende team worden verhaald.