KNLTB voorjaarscompetitie Tennis 2022

KNLTB voorjaarscompetitie 2022

Ondanks onduidelijkheid omtrent de coronamaatregelen die zullen gelden in het voorjaar organiseert de KNLTB ook komend jaar gewoon de voorjaarscompetitie zoals deze normaal ook altijd plaatsvindt. Hopelijk wordt dit het eerste voorjaar in 3 jaar dat we weer competitie kunnen spelen! 

Inschrijving: 

De inschrijving voor de KNLTB voorjaarscompetitie tennis 2022 is gesloten. 

Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor is het lastig om als gevolg van de baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld.

Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?
• Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
• Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
• Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen.

Speeldata en competitieaanbod

De speeldata voor de voorjaarscompetitie tennis 2022 staan hieronder:

Het competitieaanbod kan hier gevonden worden. 

Aandachtspunten voor de teams

Verkort spelen: voor de dubbelpartijen van alle teams op alle dagen is het verplicht om in plaats van een derde set een supertiebreak te spelen, wat wil zeggen een tiebreak tot en met tien punten met twee punten verschil. Zie voor de details deze site.

Invalregels: vanaf 2019 mag een speler zonder dispensatie een onbeperkt aantal keer voor een club spelen, dus ook meerdere keren in een week. De enige beperking is nog dat spelen in team niet mag als de speler al meer dan één keer in een sterker team heeft gespeeld. Een sterker team is een team dat volgens de klassenvolgorde in het wedstrijdbulletin meer dan 2.0 punten sterker is. Als iemand voor een vereniging twee competities wil spelen die meer dan 2.0 punten verschillen is sterkte, is daar dispensatie voor nodig. Dit geldt ook nog steeds voor competitie spelen voor twee verenigingen.

Met deze invalregels moet een compleet team op de been brengen geen probleem zijn, en daarom worden verzoeken om banen te reserveren voor een wedstrijd die niet door overmacht wordt uitgesteld alleen geaccepteerd als de bezetting op het park dat mogelijk maakt, dus niet op doordeweekse avonden. Onthoud dat een wedstrijd uitstellen om een andere reden dan slecht weer niet is toegestaan. Eerder spelen dan de geplande datum mag in overleg met de tegenstander altijd.

Uitslagen invoeren: Wedstrijddetails opzoeken en uitslagen invoeren gaat via mijnknltb.toernooi.nl of in de ClubApp. Meer details zijn te vinden op tennis.nl.

Starttijden:

  • Ochtendcompetities: tussen 09.00 en 10.00 uur
  • Middagcompetities: 13.00 uur
  • Avondcompetities: 19.00 uur
  • Zaterdag en zondag: tussen 08.30 en 16.30 uur
  • Dubbel 50+ vrijdag: tussen 10.00 en 14.00 uur

De competitieleider van het thuis spelende team bepaalt de starttijd. Houd er bij uitwedstrijden op zaterdag en zondag daarom rekening mee dat alle starttijden tussen 9.00 en zelfs 16.30 uur zijn toegestaan. Typische starttijden voor zaterdag zijn tussen 12.00 en 13.30 en op zondag tussen 10.00 en 14.00. Zaterdagteams die graag eerder willen beginnen dan 12.00 uur om de drukte te ontlopen, kunnen dat aangeven in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier. 

Team- en pouleindeling 2022

Zodra deze bekend is, publiceert de KNLTB deze op mijnknltb.toernooi.nl

 

Peter Vos
[email protected]